Första britten på Norwegians fena

737-road-dahl-tailfin
Norwegian Boeing 737-800 med Roald Dahl på stjärtfenan.

Författaren Roald Dahl blir den första britten som pryder stjärtfenan på ett av Norwegians flygplan. Roald Dahl som växte upp i England och vars föräldrar var från Norge, är känd över hela världen för sina barnböcker.

”Att vi nu för första gången får en brittisk personlighet som blir avbildad på ett av våra flygplan är ett resultat av vår starka närvaro och våra planer på fortsatt expansion i Storbritannien. Roald Dahl har genom sina böcker inspirerat både barn och vuxna i generationer och det är en ära för oss att få ha den världskände och folkkäre författaren på ett av våra flygplan”, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Roald Dahl kommer att pryda stjärtfenan på ett av bolagets nya Boeing 737-800.

Varje år flyger Norwegian tre miljoner brittiska passagerare till över 40 destinationer från London Gatwick, Manchester, Edinburgh och Birmingham.

De berömda personligheter som blir avbildade på Norwegians flygplan har alla stått för förändringar, utmanat normer och inspirerat andra. Exempel på andra personligheter som pryder flygplanen är norska Roald Amundsen, svenska Greta Garbo, danska Karen Blixen, finska Minna Canth och spanska Christopher Columbus.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.