Tre miljoner passagerare har rest med Norwegian mellan Europa och USA

lgw-bos-2
Norwegians premiärflygning mellan London och Boston. Boeing 787-8.

Under måndagen firade Norwegian att hela tre miljoner passagerare har flugit med bolaget mellan Europa och USA sedan långlinjerna startade 2013. Norwegian flyger idag till nio destinationer i USA och är därmed det flygbolag som erbjuder flest destinationer i USA direkt från Skandinavien.

På drygt tre år har tre miljoner passagerare valt att flyga med bolagets långdistanslinjer mellan Europa och USA. Över 900 000 av dessa har flugit mellan Sverige och USA.

”Vi märker att allt fler kunder väljer Norwegian när de ska resa över Atlanten. Att vi idag når tre miljoner passagerare är en milstolpe för oss och visar att både européer och amerikaner uppskattar billiga flygbiljetter, direktlinjer, bra service och nya, mer miljövänliga Dreamliner”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians första direktflyg till USA gick från Oslo till New York 2013 och kort därefter från Stockholm till New York. I takt med att bolaget har fasat in fler nya Boeing 787 Dreamliner har antalet långlinjer ökat och den internationella strategin är på väg att realiseras. Under 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och i år har bolaget öppnat direktflyg mellan Paris och USA.

Nästa år börjar Norwegian flyga mellan Barcelona och USA. Norwegian erbjuder nu 37 linjer mellan Stockholm, Köpenhamn, Oslo, London, Paris, Barcelona och USA. Om man även inkluderar linjerna mellan Skandinavien och Thailand blir det totalt 42 långlinjer. Norwegian är ett globalt expanderande flygbolag med en beställning på över 260 fabriksnya flygplan varav 31 är Dreamliner.
Norwegians långdistanslinjer från Stockholm:
Stockholm (ARN) – New York (JFK), Stockholm (ARN –  Los Angeles (LAX), Stockholm (ARN) – Fort Lauderdale (FLL), Stockholm (ARN) – Las Vegas (LAS), Stockholm (ARN) – Oakland / San Francisco (OAK), Stockholm (ARN) – Puerto Rico (SJU), Stockholm (ARN) – Bangkok (BKK)

Norwegians övriga långdistanslinjer:

Från Köpenhamn flyger Norwegian även till Boston (BOS), Orlando (MCO) och St. Croix (STX). Från Oslo (OSL) flyger bolaget även till Boston (BOS) och Orlando (MCO). Norwegian erbjuder även långdistanslinjer mellan London Gatwick (LGW) och USA samt mellan Paris (CDG) och USA. Från och med nästa år (2017) börjar Norwegian flyga mellan Barcelona (BCN) och USA.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.