Växjö får ytterligare en ny flyglinje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ryanair Boeing 737-800.

I början av september kom beskedet att Wizz Air börjar flyga till Tulza från Växjö i slutet av mars nästa år. Nu kommer nästa nya linje för Växjö Småland Airport. Det är Ryanair som börjar flyga till Gdansk i Polen.

Ryanair meddelade under gårdagen att de öppnar en ny flyglinje mellan Växjö Småland Airport och Gdansk. Med start i slutat på mars så kommer de att flyga två gånger i veckan mellan de två destinationerna. Ryanair kommer att flyga med Boeing 737-800 med plats för 189 passagerare.

”Vi är otroligt glada att Ryanair nu startar sin tredje flyglinje från Växjö Småland Airport. Detta är ett tydligt tecken på att vi är en region med goda framtidsutsikter och stor tillväxt. Gdansk och regionen därikring är redan idag ett populärt resmål för oss i sydöstra Sverige samtidigt som vi vet att det finns många företag som reser mellan de två regionerna”, säger Ulf Axelsson vd på Växjö Småland Airport.

”Ryanair är glada att kunna presentera denna nya flyglinje mellan Växjö, Småland och Gdansk. De svenska passagerarna kan se fram emot ytterligare nyheter och förbättringar inom de närmsta månaderna, med bland annat ny flygplansinteriör, nya uniformer och fler nya rutter”, meddelar Ryanairs Arune Jaraite.

Ryanair flyger sedan tidigare till Alicante och Düsseldorf/Weeze från Växjö Småland Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.