KLM återupptar flyg till Teheran

klm_boeing_777-200_ph-bqkams19-04-2008-508fa_-_flickr_-_aero_icarus
KLM Boeing 777-200ER.

Från och med den 30:e oktober kommer KLM återigen flyga till den iranska huvudstaden Teheran. Utöver Teheran kommer det framöver finnas totalt åtta olika destinationer till Mellanöstern i KLM:s nätverk.

Flygningarna till Teheran innebär att KLM fortsätter sin tillväxt och utökar antalet destinationer, och Teheran blir nummer 14 i raden av nya städer som KLM börjat flyga till sedan årsskiftet. Utökning innebär att det totalt kommer att gå 37 flyg till åtta olika destinationer i mellanöstern. De övriga destinationerna är Abu Dhabi, Bahrain, Dammam, Doha, Dubai, Kuwait och Muscat.

Enligt tidigare uppgifter kommer KLM att flyga fyra gånger i veckan mellan Amsterdam och Teheran med Boeing 777-200ER.

”I Norden och framför allt i Sverige bor det många personer med ursprung i Iran och vi hoppas att många av dessa väljer att resa med oss till Teheran. Dessutom är det ett spännande land med mycket intressant kultur”, säger Paul Terstegge, Nordenchef för Air France-KLM.

Teheran som stad har mycket att erbjuda. Staden är en metropol med en befolkning på 13 miljoner invånare och flera sevärdheter. Shopping i någon av stadens basarer kan kombineras med skidåkning i bergen. Landet har 21 UNESCO-listade platser och byggnader.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.