Boeing och SAABs skolflygplan presenterat

9adf24e82e2fd783_800x800ar
Boeing och SAABs T-X skolflygplan.

Boeing och Saab kommer att använda de båda T-X-flygplanen, som presenterades i tisdags, vid ett event i St Louis, USA, för att visa det amerikanska flygvapnet fördelarna med företagens lösning när det gäller prestanda, pris och underhåll. 

Boeing T-X är ett helt nytt flygplan, konstruerat för det amerikanska flygvapnets utbildningsprogram för framtidens piloter och använder den senaste teknologin och de modernaste produktionsmetoderna. Det är ett avancerat flygplan, som har konstruerats för att kunna vidareutvecklas när tekniken, uppdragen och utbildningsbehoven förändras i framtiden. Flygplanet är både mer kostnadseffektivt och mer flexibelt än äldre, befintliga lösningar.

”Vårt T-X är det bästa valet och redo för att utbilda piloter under många generationer framöver”, säger Leanne Caret, VD för Boeing Defense, Space & Security.

Boeing T-X är enmotorigt, har dubbla stjärtfenor, en upphöjd bakre instruktörsplats för bättre synfält och en avancerad cockpit med inbäddade utbildningsfunktioner. Systemet erbjuder även toppmoderna markbaserade utbildningssystem och har en konstruktion för kostnadseffektiva framtida underhållslösningar.

”Saab bygger för det amerikanska flygvapnets framtida pilotutbildning. Vi har lyckats ta fram den bästa lösningen tack vare utmärkt samarbete med Boeing och en tydlig strategi redan från den första dagen”, säger Håkan Buskhe, Saabs VD.

T-X kan komma att ersätta det amerikanska flygvapnets nuvarande skolflygplan, T-38. Det amerikanska flygvapnet förväntas välja kontraktspart i slutet av 2017. Boeing och Saabs träningslösning är en av flera i den kommande upphandlingen. Det nya skolflygplanet beräknas tas i drift år 2024.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.