Schiphol större än Frankfurt & Istanbul

amsterdam_schiphol_airport_entrance
Amsterdams flygplats Schiphol är den tredje största flygplatsen i Europa hittills i år.

Amsterdams flygplats Schiphol har under de första åtta månaderna i år haft fler passagerare än Frankfurt och Istanbuls flygplatser och beräknas att under 2016 blir den tredje största flygplatsen i Europa.

Efter årets första åtta månader har 42 491 258 passagerare rest genom den nederländska flygplatsen och det är en ökning på 9,3 procent jämfört med samma period förra året. Detta är betydligt fler passagerare än både Frankfurt och Istanbuls flygplatser som var större än Schiphol under 2015. Frankfurt har hittills i år haft 40 784 774 passagerare vilket är en tillbakagång med 1,7 procent. Tillbakagång har det också varit på Istanbul-Atatürk som för första gången sedan 2002 backade.

Därmed är Schiphol just nu den tredje största flygplatsen i Europa mätt i antalet passagerare. Det är bara ettan London Heathrow och tvåan Paris Charles de Gaulle som är större. Dock förväntas inte Schiphol komma ikapp ettan och tvåan som har över 60 miljoner passagerare per år.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.