Norwegian- ny bas i Spanien och ny långlinje från Köpenhamn

norwegian_long_haul_boeing_787_ln-lnd_23754442210
Norwegian Boeing 787.

Norwegian lanserar för första gången direktlinjer mellan Spanien och USA. Från sommaren 2017 kommer bolaget att flyga mellan Barcelona fyra destinationer i USA. Norwegian lanserar även en ny direktlinje mellan Köpenhamn och Oakland med start i mars nästa år. 

Norwegians internationella expansion fortsätter. Nu lanserar bolaget fyra helt nya linjer mellan Barcelona och New York, Los Angeles, Oakland och Fort Lauderdale med start i juni 2017. Norwegian har redan en stor verksamhet i Spanien med sju baser och ett stort linjenät i Europa inklusive inrikeslinjer i Spanien. Det etableras också en bas i Barcelona för den nya långdistansverksamheten.

”Lanseringen av direktflyg mellan Barcelona och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Spanien är en viktig marknad för oss där vi har blivit mycket väl mottagna ända sedan starten. Det är många spanjorer som flyger på Norwegians spanska inrikeslinjer och på linjerna till andra delar av Europa. Allt fler amerikaner flyger också med oss till Europa och vi ser fram emot att önska ännu fler resenärer på båda sidor Atlanten välkommen ombord våra nya Dreamliner nästa sommar”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Ny direktlinje mellan Köpenhamn och Oakland
Med nya direktlinjen mellan Köpenhamn och Oakland som öppnar i mars 2017 blir det lättare för resenärer i södra Sverige att flyga dit. Sedan 2014 flyger Norwegian direkt till Oakland från både Stockholm och Oslo. Med dagens lanseringar erbjuder Norwegian långdistanslinjer mellan USA och Stockholm, Oslo, Köpenhamn, London, Paris och Barcelona. Köpenhamn-Oakland ska flygas två gånger i veckan med Boeing 787.

”Nya linjer mellan kontinenterna är bra för turismen och den lokala ekonomin och vi är glada över att bidra till ökat mervärde och till fler arbetsplatser både i USA och Europa. Men det här är bara början. Med en beställning på över 260 flygplan kommer vi att öppna många nya linjer i framtiden”, fortsätter Kjos.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.