Förbjudet med ny Samsung-telefon på flygplan

25155277364_57d79f5421_b
Samsungs senaste telefon förbjuds nu att användas under flygningar.

Samsungs nya telefon Galaxy Note 7 kan explodera och börja brinna. Därför har SAS och många andra flygbolag förbjudit passagerare att använda eller ladda telefonen under flygningen. 
Under förra avrådde FAA (den amerikanska luftfartsmyndigheten) från att använda eller ladda telefonen ombord. Under fredagen förra veckan gick den europeiska luftfartsmyndigheten EASA ut med ett liknande meddelande.

”EASA råder passagerare och besättningsmedlemmar att ha dessa enheter avstängda och inte ladda dem ombord. Vi vill också påminna passagerare om vikten av att informera besättningen om en telefon är skadad, varm, börjar ryka, kommer bort eller faller ner i säteskonstruktionen”, skriver EASA.

”I avvaktan på beslut från svenska myndigheter så har SAS valt att förbjuda telefonerna ombord. Det gäller både laddning och användning tills vi har mer information”, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS.

Efter den senaste tidens larmrapporter uppmanar nu Samsung alla att omedelbart stänga av och sluta använda modellen.

Enligt Aftonbladet var det i början av september som det kom larmrapporter om att Samsungs nya flaggskeppsmodell Galaxy Note 7 kunde explodera på grund av ett tekniskt fel på batterierna. Samsung stoppade försäljningen av de nya telefonerna och återkallade alla exemplar som redan sålts.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.