Norwegian med hög kabinfaktor i augusti

ei-lna_boeing_b-787-8_norwegian_9523920911
Norwegian Boeing 787-8.

Totalt valde närmare 2,9 miljoner passagerare att flyga med Norwegian i augusti, en ökning med 12 procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var oförändrad på 90 procent. På långdistanslinjerna var kabinfaktorn 96 procent.

Både den totala trafiktillväxten (RPK) och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 17 procent under augusti.

”Trafiksiffrorna för augusti visar att den positiva passagerarutvecklingen fortsätter med hög kabinfaktor i alla marknader. Vi är särskilt nöjda med långlinjerna som får allt fler resenärer på båda sidor Atlanten”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten för augusti var på 77,6 procent.

Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I augusti levererades två fabriksnya Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.