SAS uppgraderar kort- och medeldistans flottan med Wifi

8f22dc0b505108c6_org
Wifi ska nu bli tillgängligt på alla SAS flygningar.

Med fortsatt fokus på visionen att göra livet enklare för Skandinaviens frekventa resenärer, investerar SAS nu en halv miljard kronor i Europas snabbaste Wifi och en uppgradering av kabinen även på kort- och medeldistansflottan.

Med hastigheter på 12 mbit och högre per passagerare kommer tiden ombord att kunna utnyttjas effektivt eller för att njuta av streamad TV, musik eller film.

Många av SAS kunder reser med oss ofta och  uppgraderingen som genomfördes på SAS långdistansflyg har tagits emot enormt positivt enligt SAS själva. Detta gör att man nu tar uppgraderingen vidare även till kort- och medeldistansflottan, där man även investerar i ett riktigt snabbt WIFI. Tillgång till Wifi ges från gate till gate och med en surfhastighet på 12 mbit och högre per passagerare kan SAS kunder använda tiden ombord till att jobba, surfa eller njuta av att kunna streama musik, filmer och TV. Internet ombord på kortlinjeflygen kommer att vara gratis för alla SAS EuroBonus-medlemmar och de som reser i SAS Plus. Första flygplanet med höghastighets-wifi, som möjliggörs av leverantören ViaSat:s sattelitteknologi, kommer under andra halvåret 2017.

”Genom att både passagerare och personalen ombord blir uppkopplade kan den personliga servicen tas till nya nivåer och vi fortsätter samtidigt att utveckla våra digitala, smarta lösningar, som gör livet enklare för våra kunder”, säger Rickard Gustafson, VD på SAS.

Det första flygplanet med den nya kabinen blir SAS nya A320neo som kommer i oktober 2016, med 15-20 procent lägre bränsleförbrukning. Designen går i samma stil som den nya kabinen på SAS långlinjer. Förutom extra benutrymme, nya och bekvämare säten och ljus som regleras efter tiden på dygnet, kommer A320neo även med USB-uttag i sätet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.