Brussels Airlines ändrar på långlinjerna

brussels_airlines_airbus_a330-300_stijgt_op_op_brussels_airport
Brussels Airlines Airbus A330.

Brussels Airlines ändrar på sina långlinjer till Afrika från Bryssel. Bolaget ser över kapaciteten och både ökar och minskar på linjerna.

Brussels Airlines flyger idag till 14 länder i Afrika och har specialiserats på flygningar från Europa till just Afrika med Bryssels flygplats som hubb. Nu ändrar Brussels om och vissa linjer blir av med avgångar medan andra får nya.

Linjen Bryssel-Accra-Abidjan kommer att utökas med en avgång per vecka vilket innebär att bolaget flyger till Accra fem gånger i veckan och Abidjan sju gånger i veckan. Det är en avgång på torsdagar som läggs till. Flygplanstyp på den nya avgången blir Airbus A330-300. Även linjen Bryssel-Bujumbura-Kigali utökas med en extra avgång per vecka. Det innebär att Brussels kommer att flyga två gånger i veckan på linjen.

Brussels Airlines minskar också antalet avgångar på rutten Bryssel-Entebbe-Kigali som kommer att flygas fyra gånger i veckan istället för nuvarande fem avgångar i veckan. Bolagets flygningar till Kinshasa kommer också att minskas, tidigare var det planerat med nio flygningar i veckan till Kinshasa men nu ska det endast flygas sju gånger i veckan.

Brussels Airlines gör även en ändring till USA. Det är Washington-linjen som ska flygas sex gånger i veckan istället för planerade sju. Linjen kommer att flygas alla dagar i veckan förutom onsdagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.