Bränsletillägg får nytt namn hos SAS

SAS_at_Gardermoen
SAS Boeing 737-800.

SAS har från 1 september beslutat att bränsletillägget för passagerarna ska ha ett nytt namn. Nu heter det inrikesavgift och internationell avgift, uppger Check-in.dk.

Precis som många andra flygbolag har gjort döper nu SAS om det omdiskuterade bränsletillägget till ”domestic/international fees” vilket betyder att bränsletillägget beror på om det är en inrikesresa eller en internationell resa.

Att ordet bränsletillägg försvinner från SAS betyder ingenting för biljettpriserna i första omgången. SAS understryker att namnändringen inte ändrar biljettpriset för en resa.

”Tillägget är oförändrat och det kommer inte att kosta något extra för våra kunder. Det är endast namnet vi ändrar”, säger Martin Skovfoged presschef SAS Danmark till Check-in.dk.

Enligt Skovfoged byter man namnet för att beskriva tydligare vad det innebär. Det tidigare namnet har på engelska besått av ”surcharge” som betyder tilläggsavgift, men nu blir det engelska ordet ”fee” som betyder avgift. Skovfoged säger också att man från SAS sida anser att ordet avgift passar bättre än tilläggsavgift.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.