BA minskar London City-JFK avgångar

British_Airways_(G-EUNA)_Airbus_A318_at_London_City_Airport
British Airways Airbus A318.

British Airways minskar antalet flygningar mellan London City Airport och New York JFK. Från den 30 oktober minskas antalet avgångar per vecka från elva till sex.

British Airways flygnummer BA 1 och BA 3 användes först av Concorde när de flög på knappt fyra timmar till New York från London, men sedan 2008 har BA 1 och 3 använts av två Airbus A318 i business class konfigurationer som har flugit mellan London City och New York. Men nu försvinner BA 3 på grund av att British Airways år 2012 förlorade möjligheten för BA 3 att mellanlanda på irländska Shannon. Där passagerarna blev instämplade i USA och när man sedan ankom till New York blev passagerarna inrikespassagerare.  Att möjligheten för detta försvann har gjort att passagerare har uteblivit på linjen.

Detta samt att British Airways ser över sin kapacitet gör att BA 3 försvinner och LCY-JFK linjen reduceras till sex avgångar i veckan. En talesperson för British Airways säger att detta endast är en liten ändring i kapaciteten mellan London och New York då British Airways kommer att flyga 12 gånger per dag istället för planerade 13 avgångar.

Det är oklart var den Airbus A318 som nu blir ledig ska flyga.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.