Ännu fler svenskar pryder Norwegians Boeing

04 Cervantes
En av Norwegians nyaste Boeing 737-800 med en spanjor på stjärtfenan.

Ytterligare två svenska personligheter pryder nu stjärtfenan på varsitt fabriksnytt Norwegian Boeing 737-800, författaren Fredrika Bremer och konstnären Karin Larsson.

I takt med att Norwegian fasar in nya, moderna och bränsleeffektiva flygplan finns det plats för fler berömda personligheter. Författaren Fredrika Bremer blev snabbt en internationellt erkänd författare. Hon var en stark förespråkare för kvinnors rätt i samhället och anses vara en av svenska kvinnorörelsens främsta pionjärer. Konstnären och formgivaren Karin Larsson blev framför allt berömd för sin nyskapande inredningsstil som gjorde upp med dåtidens tunga och murriga ideal och blev internationellt känt som ”the Swedish style”.

”Vi fortsätter stolt att pryda våra nya flygplan med fler svenska personligheter. Både Fredrika Bremer och Karin Larsson har haft stor betydelse för Sverige. Fredrika Bremer har som en av kvinnorörelsens främsta pionjärer genom sina böcker drivit opinion och betytt oerhört mycket för den svenska kvinnorättsrörelsen. Karin Larssons nyskapande inredning av hemmet har definierat bilden av det svenska sekelskifteshemmet både i Sverige och internationellt”, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

 

Norwegian har nu totalt 14 svenska personligheter som pryder varsitt flygplan. Förutom Fredrika Bremer och Karin Larsson finns även Selma Lagerlöf, Carl Larsson, Carl von Linné, Povel Ramel, Anders Zorn, Evert Taube, Anders Celsius, John Bauer, Jenny Lind, Elsa Beskow, Christina Nilsson avbildade på varsitt Boeing 737-800 flygplan samt Greta Garbo på en av Norwegians 11 Boeing 787 Dreamliner. Tanken med att ha berömda personligheter avbildade på bolagets flygplan är att lyfta fram personer som har stått för förändringar, utmanat normer och inspirerat andra. För att bli utvald måste personen i fråga vara historiskt känd och viktig inom sitt område.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.