Emirates fortsätter att minska på Oslo

Emirates_B777-300ER_A6-EBD
Emirates Boeing 777-300ER.

Emirates utökar sin nedgradering av Oslo-linjen under hösten. Totalt försvinner ungefär 16 000 stolar på bolagets linje till Dubai. 
Emirates trafik mellan Dubai och Oslo är inte samma försäljningsframgång som bolagets linjer till både Stockholm och Köpenhamn. Kanske främst Köpenhamn som sedan 1 december förra året började trafikeras med Airbus A380 i en ”high density” version.

Från 30 oktober till 30 november kommer Emirates bara att flyga sex gånger i veckan med en Boeing 777-300ER till Oslo och inte de normala sju avgångar per vecka. Det är onsdagsflygningen som kommer att försvinna. Anledningen är minskad efterfrågan under vinterhalvåret.

På den positiva sidan kan Oslo glädjas över att det faktiskt är en uppgradering. För från i morgon till 29 oktober flyger Emirates faktiskt bara fem gånger i veckan mellan Dubai och Oslo. Det är tisdags- och lördags flygningarna kommer att försvinna. Med den senaste tidens nedgraderingar kommer 15 840 stolar till Oslo att försvinna under vinterprogrammet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.