Växjö får ny flyglinje till Tuzla med Wizz

WZZ_A320_HA-LYS_30jun15_LFBO-2
Wizz Air Airbus A320 börjar nu flyga till Växjö.

En flyglinje mellan Småland och balkanhalvön har länge varit efterfrågad av både företag och privatpersoner. Nu startar Wizz Air trafik från Växjö som är ett strategiskt val för att ge så stor del av sydöstra Sverige som möjligt tillgång till regionen kring Tuzla.

”Vi är överväldigade att få lägg till en fjärde flygplats till våra svenska destinationer i vårt nätverk av mer än 450 flyglinjer. Växjö Småland Airport kommer att bli vår 125:e flygplats som Wizz Air trafikerar. Från och med mars 2017 kommer invånarna i sydöstra Sverige ha möjligheten att resa till Tuzla i Bosnien Hercegovina…Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete med Växjö Småland Airport”, säger Tamara Vallois, Head of Communications på Wizz Air.

Med start den 28:e mars 2017 kommer linjen att trafikeras tur och retur under både tisdagar och lördagar, året runt. Flygplanstypen som kommer att användas är en Airbus 320 med plats för 180 passagerare. Flygtiden beräknas till ca två timmar och 20 minuter.

”Att Wizz Air väljer oss som utgångspunkt för att länka samman sydöstra Sverige med Balkanhalvön är självklart jätteroligt! Vi vet att det finns ett stort reseantal mellan de båda regionerna och vi är glada att kunna möjliggöra besök för vänner och familjer samtidigt som vi erbjuder vår region en ny och spännande destination,” säger Ulf Axelsson, Vd på Växjö Småland Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.