KLM öppnar sin 12:e destination i Afrika

KLM_Airbus_A330-200,_PH-AOD@AMS,19.04.2008-508di_-_Flickr_-_Aero_Icarus
KLM Airbus A330-200.

I dag flyger KLM till elva destinationer i Afrika och snart kommer en tolfte. Från och med den 30 oktober kommer KLM:s resenärer även kunna flyga tur och retur till Windhoek i Namibia, som ligger i sydvästra delen av Afrika.

Den nya flygrutten är en förlängning av den nuvarande linjen mellan Amsterdam och Luanda i Angola, där en kort mellanlandning kommer ske innan planet går vidare till Windhoek. Flighten till Luanda och den namibiska huvudstaden kommer avgå tisdagar, fredagar och söndagar. Flygplanstyp blir Airbus A330-200.

”Vi strävar efter att hela tiden utveckla vårt flygnät för att kunna erbjuda våra kunder nya intressanta resmål. Utöver Windhoek har vi under 2016 utökat vårt interkontinentala flygnät med fyra nya destinationer: Salt Lake City och Miami i USA, samt Colombo i Sri lanka och Astana i Kazakstan”, säger Paul Terstegge, Nordenchef för Air France-KLM.

Utöver flyglinjen till Luanda och Windhoek flyger KLM till följande afrikanska destinationer: Johannesburg och Kapstaden (Sydafrika), Nairobi (Kenya), Kilimanjaro och Dar es Salaam (Tanzania), Entebbe (Uganda), Kigali (Rwanda), Lagos (Nigeria), Accra (Ghana) samt Kairo (Egypten). Totalt avgår 55 flighter per vecka till de olika afrikanska destinationerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.