Världens längsta lågprisflyglinje öppnar i juni

Scoot_Boeing_787_on_finals_at_Singapore_Changi_Airport
Scoot Boeing 787 Dreamliner.

I juni nästa år börjar Singapore-lågprisbolaget Scoot att trafikera världens längsta lågprisflyglinje. Linjen ska gå mellan Singapore och Aten.
//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/html5shiv/3.7.2/html5shiv.min.js
//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/nwmatcher/1.2.5/nwmatcher.min.js
//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/selectivizr/1.0.2/selectivizr-min.js
//cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/respond.js/1.4.2/respond.min.js

Världens längsta lågprisflyglinje öppnar i juni 2017 när Singaporebolaget Scoot börjar flyga Singapore–Aten. Flygningen blir över tusen mil lång och kommer att ta drygt elva timmar. Priset börjar på cirka 1 900 kronor enkel resa. Då ingår varken bagage eller mat under flygningen. Biljetter säljs redan på bolagets hemsida.

Scoot är Singapore Airlines lågprisbolag som också flyger till Australien och många destinationer i Asien. Scoot flyger med Boeing 787-8 och-9 Dreamliner på sina linjer. Man flyger även med en Boeing 777 som ska fasas ut till förmån för Dreamlinern.

Moderbolaget Singapore Airlines har världsrekordet i långa flighter. De flög mellan 2004 och 2013 Singapore–New York, en flight på över 17 timmar. Världens längsta schemalagda flight i dag är Auckland–Dubai med Emirates.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.