Sprickbildning på 787 Dreamliner

Boeing_787-8_Dreamliner,_All_Nippon_Airways_-_ANA_AN1955006
ANA Boeing 787 Dreamliner är groundade tills en undersökning av motorerna är utförda.

Världens största operatör av Boeing 787 Dreamliner, japanska ANA, undersöker flygplansmotorerna på flygplanet för korrosion och sprickor.
Som operatör av var tionde Boeing 787 Dreamliner har ANAs upptäckt skapat problem för Boeing. ANA beräknar att ställa in över 400 flygningar de kommande veckorna för att kontrollera alla Rolls-Royce motorer som ANA har. Det handlar om korrosion och sprickbildning i motorerna och ANA har groundat alla sin 787 tills vidare.

ANAs flygtekniker upptäckte sprickor i turbofläkten på Rolls-Royce motorerna förra veckan och om det visar sig att det är ett vanligt fel kan 169 av totalt 445 tillverkade Boeing 787-8/9 bli groundade då de flygplanen är utrustade med Rolls-Royce motorer. De övriga Dreamliner har General Electric motorer och är inte påverkade av problemen som ANA har upptäckt.

Även Norwegian har Rolls-Royce motorer på sina Dreamliners, men har inte upptäckt något problem med sprickbildning.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.