Fly Lapland i konkurs

Nordica,_ES-ACD,_Canadair_CRJ-900ER_(26076502426)
Fly Laplands linje från Norrland till Arlanda har flugits av Nordicas CRJ 700.

Inte ens ett år höll det för bolaget Fly Lapland som tillsammans med Nordica flyger Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm, konkurrensen blev under måndagen ett faktum.

Trots en ökning med 16 procent på passagerarsidan så gick satsningen med det regionala samverkansbolaget Fly Lapland inte ihop. Under gårdagen lämnades konkursansökan in vid Luleå tingsrätt.

”Vi trodde vi skulle lösa det men tyvärr… Vi hade inte uthålligheten ekonomiskt. Om vi hade orkat i ett och ett halvt år till så hade vi fått snurr på ekonomin, men vi orkade inte”, säger Inger Junkka, styrelseordförande och en av delägarna i AG travel som marknadsförs under namnet Fly Lapland till NSD.se.

AG travel bildades för att erbjuda flygresor på sträckan Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm. Två turer per dag har man flugit sedan oktober 2015, med undantag för lördagar. I början var det Carpatair som flög med Fokker 100 med plats för 100 passagerare. Den senaste tiden har det varit estniska Nordica som flugit med CRJ 700 som har plats för 70 passagerare.

”Den här linjen går som tåget mellan januari till början av maj, men sedan dalar antalet resenärer under sommaren. Gällivare har en ganska jämn struktur med cirka 4 500 resenärer per månad, men i Arvidsjaur är toppen tydlig under vintern då det är biltester”, säger Junkka.

Enligt Fly Lapland ska Trafikverket i samarbete med Nextjet ta över trafiken till Gällivare och Arvidsjaur med omedelbar verkan. Det är dock troligt att Nordica fortsätter att flyga med CRJ 700 på linjen.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: