Bättre flygresor med separata toaletter?

182cntddk8e70jpg
Kortare köer och renare toaletter kan bli resultatet av separata dam- och herrtoaletter.

Separata dam- och herrtoaletter även på flygplan? Absolut om man frågar finska resenärer. Danskarna är däremot av helt motsatt åsikt. Men separata flygplanstoaletter är kanske inte så långt bort som man kan tro.

I juli gick flygplanstillverkaren Airbus ut med nyheten om att vara först med att ersätta en del av toaletterna ombord på flygplanen med separata pissoarer och enligt en undersökning från onlineresebyrån Travellink är åtminstone finska kunder positiva till separata dam- och herrtoaletter.

Enligt Travellinks enkät vill mer än hälften av de finländska resernärerna ha separata dam- och herrtoaletter på flygen och mer än en fjärdedel av respondenterna undrar varför det inte har funnits damrum på flygen tidigare. Nästan lika många tror att detta kan leda till att toaletterna hålls renare. Omkring en tredjedel av de finländska resenärerna ser inget behov av separata toaletter och en av tio anser att det är en dålig idé.

”I Norden är det särskilt finländarna som har mest att önska för toabesöken ombord på flygen. Tanken om separata dam- och herrtoaletter får mest stöd i Finland…Finländarna är även de som är mest för en avgift för toabesöket och tror att det kan ge renare toaletter och kortare köer. Danskarna har helt motsatta åsikter, tre av fyra anser att pissoarer är en dålig idé. Nästan nio av tio danskar är inte heller beredda att betala extra för toabesöket” säger Anna Nilsson, projektledare på Travellink.

Vissa lågprisbolag har också föreslagit en separat avgift för att besöka toan. Sju av tio finländare anser att det är ett skrattretande alternativ och är beredda att bojkotta flygbolag som tar betalt för toalettbesök. Tre av tio är positiva till toaavgift i hopp om att det skulle ha positiva följder. 16 procent av respondenterna skulle gärna betala en liten avgift om det leder till att toaletterna hålls snyggare.Sju procent av respondenterna tror att avgiften kan förkorta toaköerna och leda till att folk inte går på toa lika ofta. Fem procent av resenärerna anser att det är okej att alla offentliga toaletter innebär en avgift.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.