EU kan hota Trollhättans flygplats

EU:s konkurrensregler som förbjuder bidrag till kommersiell verksamhet kan på sikt hota Trollhättan Vänersborg flygplats som är helt beroende av kommunala bidrag. Flygplatsens vd anser att de utgör ett undantag som inte omfattas av reglerna i en intervju med ttela.se.

” Vi har lämnat in dokument till kommissionen som visar varför vi böra vara ett undantag och det har vi gjort tillsammans med de andra kommunala flygplatserna. Dokumenten har ännu inte granskats men vi är hoppfulla att de ska förstå hur viktigt flyget är för att hela Sverige ska leva”, säger flygplatsens Vd Anna Råhnängen

Flygplatsen får kommunala bidrag på fyra miljoner varje år och skulle inte överleva utan dessa, men i nuläget finns det ingen anledning till oro för flygplatsen framtid enligt Anna Råhnängen.

Det finns dock fler flygplatser som ligger i farozonen när det gäller bidrag som kan försvinna. Det är Kalmar, Västerås och Halmstad som just nu granskas. Om de får reda på att de inte kan behålla sitt stöd kommer flygplatserna sannolikt att försvinna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.