Ryanair startar ny linje från Skavsta

Ryanair_Boeing_737-800_%22Communitat_Valenciana%22
Ryanair Boeing 737-800 börjar nu flyga från Skavsta till Sofia.

Efter flera neddragningar av linjer från Stockholm Skavsta kommer nu Ryanair med en ny linje till flygplatsen. Det är Bulagriens huvudstad Sofia som från 30 oktober blir ny destination från Skavsta.

Enligt ett pressmeddelande från Ryanair kommer linje att flygas två gånger i veckan, onsdagar och söndagar, med Boeing 737-800. Linjen kan vara ett steg i Ryanairs nya strategi efter brexit som innebär att Ryanair kommer att minska flygningar till och från Storbritannien. Istället ska man satsa på andra europeiska linjer.

Men i Göteborg är det ingen expansion från Ryanair, snarare tvärtom. Som flyg24nyheter tidigare rapporterat om här, kommer Ryanair att minska antalet avgångar mellan Göteborg och London från 18 till nio avgångar i veckan. Anledningen ska enligt Ryanair vara att Swedavias flygplatsavgifter är för höga. Men detta dementerar Swedavia.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.