Stor förlust för Frankfurt-linjen

BMI_Regional_ERJ-145_at_EHAM
BMI Regional Embraer 145.
Resenärerna sviker Frankfurt-linjen från Jönköping. Förlusten är större än väntat enligt Handelskammaren i Jönköpings län.

Ekonomin för BMI Regionals linje till  Karlstad från Frankfurt som startade mellanlanda i Jönköping förra året ser inte bra ut. Enligt uppgifter till Sveriges Radio säger Handelskammaren i Jönköping, som är en av de som finansierar linjen att det blivit dyrare än vad man trott.

”Det har kostat väldigt mycket pengar initialt. Vi budgeterade för en stor förlust och den har blivit något större än vi trodde”, säger handelskammarens vd Jonas Ekeroth till Sveriges Radio.

BMI Regional har även fått start och landa gratis på Jönköpings flygplats och detta har enligt JP bidragit till stora förluster för flygplatsen. Eftersom Region Jönköpings län har gått i borgen för cirka 15 miljoner kronor innebär att det kan bli skattebetalarna som får betala.

BMI Regional flyger idag linjen Karlstad-Jönköping-Frankfurt i samarbete med Lufthansa. Flygplanstyp är Embraer 145 med plats för 49 passagerare. Linjen flygs två gånger på vardagar och en gång på lördagar samt söndagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.