Ny tågtidtabell kan ge flyg till Mora

Mora_flygplats
Mora flygplats kan nu få en finansierad linje till Arlanda av Trafikverket. 

Under de senaste åren har två minuter i tågtidtabellen mellan Mora och Stockholm förhindrat Mora från att få upphandlat flyga till Stockholm. Men nu kan det bli ändringar på detta när tågtrafiken läggs om, detta rapporterar Flygtorget.

Moras flygplats har idag två dagliga avgångar till Stockholm Arlanda som har upphandlats av Mora kommun. Linjen flygs i samarbete med Sveg som har upphandlad flygtrafik av Trafikverket till Arlanda med AIS Airlines Jetstream 32. Enligt Flygtorget är kostnaden för Mora kommun fem miljoner årligen och det har handlat om en tågtrafik som är två minuter för snabb för att få upphandlad trafik från Trafikverket.

Men tågtrafiken ska nu läggas om och tågresan från Mora till Stockholm har blivit 45 minuter längre och detta skulle kunna leda till att Mora får en upphandlad flyglinje till Arlanda. Det menar i alla fall politikerna i regionen som nu lämnat in en begäran till Trafikverket. Om inte annat så borde det bli statligt subventionerad flygtrafik nästa gång som upphandlingen genomförs, år 2019.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.