Karlstad Airport vill garanterna en linje till Europa

G-RJXH_Embraer_ERJ_145_bmi_KSD
BMI Regional flyger idag till Frankfurt från Karlstad och Jönköping.

Sedan 26 maj 2014 har det funnits en flyglinje mellan Karlstad och Frankfurt, Lufthansas hubb. Denna linje har sedan 1 mars 2015 även trafikerat Jönköping. Flyglinjen har visat sig mycket viktig för näringslivet och besöksnäringen i de båda regionerna. Karlstad Airport anser att det är viktigt att upprätthålla en flyglinje till en centraleuropeisk hubb och har därför för avsikt att inleda en process för att genomföra en offentlig upphandling. 

”Det känns bra att gå ut på marknaden och upphandla så att vi kan skapa långsiktighet och trygghet för våra resenärer. Med en upphandling konkurrensutsätter vi marknaden och säkerställer därför att vi får trafiken till bästa pris. En upphandling i enlighet med gällande regelverk eliminerar risken för brott mot EU:s statsstödsregler”, säger Mikael Lundström ordförande för Karlstad Airport AB.

BMI Regional flyger idag linjen i samarbete med Lufthansa. Flygplanstyp är Embraer 145 med plats för 49 passagerare. Linjen flygs två gånger på vardagar och en gång på lördagar samt söndagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.