Lufthansa-bolag öppnar ny bas i Österrike

Eurowings_Airbus_A320-200_D-AIZT_(23847046576)
Eurowings Airbus A320.

Lufthansa lågprisflygbolag Eurowings kommer i januari att öppna sin andra bas i Österrike. Det är Salzburg som blir bas för en Airbus A320 från Eurowings.

Eurowings ska öppna fem nya linjer från Salzburg till Zürich och Genève i Schweiz, Bryssel i Belgien, Paris CDG i Frankrike samt den tyska hansastaden Hamburg. Linjerna kommer att flygas mellan tre och sex gånger i veckan. Eurowings mål är att transportera en miljon passagerare under 2017 från Salzburg.

Salzburg är Eurowings andra bas i Österrike. Den första ligger i den österrikiska huvudstaden Wien där man har två Airbus A320 baserade som flyger till 15 destinationer. I oktober kommer en tredje A320 att bli baserade i Wien och med det ett ökat antal destinationer.

Eurowings planerar även att öppna fler baser i andra europeiska länder, men vill inte avslöja vilka flygplatser man tittar på. Eurowings ägare, Lufthansa, har ambitionen med Eurowings att göra det till Europas största ”point to point” flygbolag och ska ta upp kampen med Ryanair, easyJet och Norwegian. Eurowings har idag en flotta på 16 A320 som flyger från bolagets sju baser i Tyskland och Österrike.

I framtiden kan det från Lufthansa sida finnas planer på att köpa SAS och genom det bilda Scandinavianwings som då blir systerbolag med Eurowings. Läs mer om det här.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.