Finnair närmar sig Nextjet och BRA

NextJet,_SE-MAL,_British_Aerospace_BAe_ATP_(22471879436)_(2)
Nextjet fördjupar samarbete med Finnair precis som BRA har gjort.

Med start den 15 september öppnar Nextjet och Finnair en flyglinje mellan Västerås och Helsingfors. I och med det har behovet av att stärka samarbetet vuxit och därför har ett codeshare-avtal tecknats mellan bolagen. Ett codeshare-avtal innebär att en flight som flygs av Nextjet också får ett Finnair flightnummer och går att boka genom Finnair och dess försäljningskanaler. Det innebär också att resandet avsevärt förenklas för våra gemensamma kunder. En resa från Västerås till någon Finnairs destinationer, t.ex. Hong Kong, kan bokas på en biljett och bagaget kan redan i Västerås checkas in hela vägen.

”Det känns jättebra att kunna erbjuda denna typ av produkt på vår nya linje mellan Västerås och Helsingfors. Vi vet att det finns väldigt många resenärer i flygplatsens upptagningsområde som har behov av att resa vidare, kanske främst mot Asien men också i Finland och Europa. Med det fördjupade samarbetet blir det både enklare och bekvämare” säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef, Nextjet.

Finnair har även samarbete med svenska BRA där resenärer kan få bonuspoäng i bådas förmånsprogram. Sedan tidigare har de båda bolagen även samarbete på linjen Bromma-Helsingfors och 1 september startar Finnair en ny linje från Umeå till Helsingfors och det är BRA som ska flyga för Finnair med SAAB 2000.

”Samarbetet mellan BRA och Finnair känns väldigt naturligt. Vi knyter samman Sverige på Bromma flygplats och härifrån kan man enkelt resa vidare med Finnair. De har ett oöverträffat linjenät till Asien som vi tillsammans kan göra mer tillgängligt för svenska resenärer. Vi ser stor potential i samarbetet”, sade Anders Ehrling,koncernchef för BRA när samarbete mellan bolagens förmånsprogram inleddes i maj.

Finnair tar alltså ytterligare steg in på konkurrenten SAS hemmaplan genom utökade samarbete med de svenska regionala flygbolagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.