Vueling i samarbete med Qatar Airways

Airbus_A320-214(WL)_Vueling_EC-LVP_(8747385469)
Vueling börjar samarbeta med Qatar Airways på nästan 60 flyglinjer. Här Vueling Airbus A320.

Det spanska lågprisflygbolaget Vueling har ingått ett codeshare samarbete med Qatar Airways. I samarbetet ingår nästan 60 europeiska linjer.

Vueling, som ägs av IAG (International Airlines Group) som i sin tur bland annat ägs av Qatar Airways, har ingått ett avtal om att Qatar Airways sätter sin QR-flygkod på 60 linjer som det spanska flygbolaget flyger. Det är 43 linjer från Barcelona och 16 linjer från Rom som är aktuella för samarbetet och Qatar Airways flyger två gånger dagligen till både Barcelona och Rom. Detta innebär att Qatar Airways ska feeda in passagerare från deras långlinjer till Vuelings Europa-linjer via Barcelona och Rom.

De passagerare som åker i Business Class hos Qatar Airways kommer dock inte att göra det hos Vueling som är ett lågprisflygbolag. Istället kommer passagerarna bli erbjudna ett servicepaket där fast-track, VIP-lounge, prioritetsboarding samt att välja sittplats ingår i biljetten.

Följande linjer från Barcelona får Qatar Airways flygkod på Vuelings avgångar: La Coruna,  Alicante , Almeria, Ancona, Asturias, Bari, Bilbao, Bologna, Brindisi, Cagliari, Catania, Dubrovnik , Faro , Firenze, Fuerteventura, Funchal, Genova, Gran Canaria, Ibiza, Jerez de la Frontera, Lanzarote, Lissabon, Malaga, Malta, Napoli, Nice, Olbia, Palermo, Palma Mallorca, Pisa, Porto, Prag, Rotterdam, San Sebastian, Santa Cruz de la Palma, Santander, Santiago de Compostela, Sevilla, Split, Tenerife North, Trieste, Torino og Valladolid.

Från Rom blir det på linjer till Alicante, Bilbao, Catania, Dubrovnik, Ibiza, Lampedusa, Malaga, Nice, Palermo, Palma Mallorca, Paris-Orly, Prag, Santiago de Compostela, Sevilla, Split og Valencia som Qatar Airways sätter sin QR-flygkod.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.