Kastrup utbyggnad får kritik från SAS

SAS_A319_OYKBR_AT_KASTRUP_AIRPORT_COPENHAGEN_DEC_2012_(8251605303)
SAS Airbus A319 på Kastrup.

SAS kritiserar utbyggnadsplanerna på Köpenhamn Kastrup Airport. Anledningen är att tvärbanan 12/30 kommer att försvinna när terminalerna växer. Det uppger Berlingske.

Enligt SAS innebär slopandet av tvärbanan 12/30 att bolaget riskerar att få ställa in upp till 500 flygningar per år när vädret är dåligt och omöjliggör start och landningar på de två övriga banorna. Bland annat på grund av för starka vindar från sidan.

”Det kommer att få allvarliga konsekvenser för SAS och inte minst för våra passagerare om Köpenhamns flygplats genomför stängningen av tvärbanan”, säger Lars Wigelstorp, direktör för public affairs och infrastruktur i SAS, till Berlingske.

Flygplatsens vd Thomas Woldbye menar att det endast handlar om ett 60-tal inställda flyg om året och att utbyggnaden samtidigt gör det möjligt att klara ytterligare 55 000 flygoperationer utöver de 254 838 som genomfördes under 2015. SAS har idag 39 procent av passagerarna på Kastrup och är en viktigt spelare för flygplatsen och frågan är om Kastrup väljer att lyssna på SAS kritik eller inte.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.