Air Asia X kan återvända till Europa

AirAsia_X,_A330-300,_9M-XXI_(19414272682)
Air Asia X Airbus A330-300.

Från den 30 oktober kan det malaysiska lågprisflygbolaget Air Asia X starta lågprisflyg från Malaysia till Europa. Det ska handla om destinationerna Istanbul och Barcelona. Air Asia X har tidigare flugit till Europa och då Paris samt London, men man flög med Airbus A340 vilket var för dyrt för flygbolaget att operera och 2012 lade man ner linjerna till Europa.

Idag har Air Asia X en enhetsflotta av 22 Airbus A330-300 och har ytterligare 55 flygplan på order. Airbus A330 är mycket mer ekonomisk än A340 och detta har lett till att Air Asia X nu funderar på att börja flyga till Europa. Förra veckan kunde Airlineroute.net publicera en tidtabell som gäller från den 29 oktober med dagliga flygningar till Barcelona via Istanbul från den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur.

 

Men enligt Air Asia X är det ingenting som är klart och det är högst osäkert om flygningarna kommer att starta i oktober. Det går inte att boka biljetter på flygningarna ännu.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.