WOW Air lämnar Västerås för Arlanda

url-800x300
WOW Air Airbus A321.

Den 18 november byter WOW Air flygplats i Stockholm. Man lämnar Västerås och börjar flyga från Arlanda och lanserar samtidigt en ny flyglinje till New York City. Detta gör att man från den 25 november kan flyga med WOW Air från Stockholm till New York via Reykjavik. Att WOW Air lämnar Västerås gör att flygplatsen tappar en tung linje, men får en ny linje i september med Nextjet till Helsingfors med tre dagliga avgångar. Nextjet tillsammans med Ryanair kommer att bli de enda bolagen som flyger till Västerås efter den 18 november.

”Genom att flytta från Västerås till Arlanda får vi möjlighet att erbjuda våra passagerare fler internationella anslutningar och vi får ett större flygnätverk. Vår affärsidé är att erbjuda resenärer prisvärda alternativ till USA och Kanada med kort transfertid i Reykjavik”, säger Skúli Mogensen, vd och ägare, WOW air.

Resenärer som vill flyga till bolagets destinationer i Nordamerika gör ett kort stopp i Reykjavik på cirka 1 timme och 40 minuter. WOW air flyger från Arlanda till Washington, Boston, San Francisco, Los Angeles, Toronto, Montréal och New York (med start 25 november). WOW Air kommer att flyga fyra gånger i veckan till Arlanda, måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar precis som till Västerås.

”Vi är väldigt glada över att hälsa ett nytt flygbolag, WOW air, välkomna till Arlanda. Nu får våra resenärer både en ökad tillgänglighet till Island och även en kortare transfertid till de destinationer i USA och Kanada som flygbolaget trafikerar från Reykjavik. Arlanda är också utvalt som en av tio flygplatser i världen att få införa US preclearance, amerikansk gränskontroll redan vid avresan, för att förenkla resandet mellan Sverige och USA ytterligare”, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.