Wideröe-konkurrent siktar 19 flygplan

flyviking1
Fly Vikings första Dash 8-100.

Det nystartade norska flygbolaget FlyViking har ingått ett avtal om att leasa upp till 19 flygplan av typen Bombardier Dash 8-100. De ska användas i konkurrensen mot Wideröe på norska regionala flyglinjer.

Fly Viking startades av en tidigare Wideröe-pilot och syftet med det nya bolaget är att pressa priserna på Widerös många monopol-linjer. Man har leasat en Dash 8-100 med registrering LN-FVA som ska börja flyga från FlyVikings Tromsö bas till bland annat Trondheim, Bodö och Murmansk i Ryssland.

LN-FVA kommer att bli det första av totalt 19 flygplan som FlyViking vill leasa från sin partner Avmax i Kanada. FlyViking har även lagt in bud på statsfinansierade linjer i Nordnorge som startar i april 2017, men det är en tuff marknad. Wideröe har haft en total dominerande ställning på de regionala linjerna i Norge och även de statsfinansierade linjerna.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.