Stark ökning för Kalmar Öland Airport

i9zpj5tld2bzyvsophbtng
Kalmar Öland Airport.

Passagerarantalet på Kalmar Öland Airport fortsätter växa. Under årets sju första månader har nästan 131 000 passagerare valt att resa till eller från flygplatsen. Förra året var den siffran knappt 122 000, en uppgång på 7,4 procent hittills i år.Bara under juli månad ökade Stockholmstrafiken med 25 procent och chartern med 6 procent. Sammantaget växte trafiken med 12 procent trots avsaknad av Sparrow Aviations linje till Berlin, som hade sin absoluta toppnotering i juli 2015 och även fast chartern till Turkiet ställts in på grund av oroligheterna i landet.

”Intressant att notera är att antalet flygningar inte förändrats nämnvärt under månaden, utan det är kapaciteten på flygplanen, passagerarantalet och den s k kabinfaktorn, alltså fyllnadsgraden i flygplanen som ökar, vilket torde vara av stor vikt för flygbolagen och researrangörerna”, menar Ronny Lindberg, VD och Flygplatschef på Kalmar Öland Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.