Nextjet lägger ned Sweport

SE-KXD_Saab_340_Nextjet_ARN
Nextjet får nu ett nytt handlingbolag på Arlanda.

Handlingbolaget Sweport startades av Nextjet under 2013 i syfte att sänka handlingkostnaderna och samtidigt höja kvaliteten på tjänsterna. Efter drygt tre år så har utvärdering visat att kostnad per avgång inte har sjunkit i planerad takt.Sweport har levererat ramphandling, incheckning och passagerarservice åt Nextjet. Nextjet har idag avgångar från terminal 2, 3 och 4 på Arlanda, vilket gör det svårt att få en effektiv resurshantering med Nextjet som enda kund.

”Nextjets linjenät fortsätter att växa, men framförallt är det på destinationer som inte inkluderar Arlanda. Det gör att vi inte får de synergieffekter med Sweport som vi från början räknat med. Vi har varit väldigt nöjda med servicen och den kompetens som finns på Sweport, men de planerade kostnadsbesparingarna har inte slagit igenom”, säger Magnus Ivarsson, VD Nextjet.

Avtalet med Sweport gäller fram till 25 september. Ny leverantör av handlingtjänster för Nextjet på Arlanda kommer att bli Aviator.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.