Brussels Airlines öppnar linje till Indien

Brussels_Airlines_Airbus_A330-300_stijgt_op_op_Brussels_Airport
Brussels Airlines Airbus A330.
I mars nästa år börjar Brussels Airlines att flyga fem gånger i veckan mellan bolagets bas Bryssel till den indiska staden Mumbai. Detta är Brussels första linje till Asien.Trots terrorattacken mot Bryssel flygplatsen Zaventem tidigare i år har Brussels Airlines inte skruvat ner på expansionstakten. Bara några dagar efter attacken öppnades en ny linje till Toronto. Expansionen ser ut att hålla i sig under 2017 och Brussels kommer att öppna en ny linje till Mumbai i Indien.

Bryssel har tidigare haft flygtrafik till Mumbai som flögs av det indiska flygbolaget Jet Airways. Men Jet Airways beslutade förra året att man skulle flytta Europatrafiken till Amsterdam istället för Bryssel. Detta har gjort att Bryssel som tidigare även haft en linje till Delhi nu är utan flyg till Indien.

Men från mars nästa år blir det alltså en ny linje till Mumbai. Brussels Airlines ska flyga linjen fem gånger i veckan med Airbus A330. Efterfrågan på en direktflygning för både passagerare och frakt är enligt Brussels Airlines stor och över 50 000 passagerare reser årligen mellan Bryssel och Mumbai, så passagerare finns det. Brussels ser också möjligheten att passagerare från Indien når hela Europa via boalgets nav på Zaventem flygplatsen.

På grund av den nya linjen till Indien kommer Brussels att skaffa en tionde långlinjemaskin, Airbus A330, som ska ha en tre-klass konfiguration bestående av Business Class, Economy Privilege och Economy Class.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.