Falsklarm utlöste panik på JFK

Police evacuated Terminals 1 and 8 at New York's John F. Kennedy International Airport out of an 'abundance of caution' following reports of gunfire
Passagerare som utrymt en av terminalerna på JFK.

Sent på söndagskvällen kom larm om att skottlossning hade hörts i avgångshallen på John F Kennedy-flygplatsen i New York. De obekräftade uppgifterna fick polisen att evakuera minst två av flygplatsens terminaler, vilket utlöste panik bland resenärer. Larmet ska enligt Daily Mail ha kommit från Terminal 8, men även i Terminal 1 ska det ha blivit oroligt.

Larmet visade sig vara falskt. Polisen kunde inte hitta några bevis för att någon skottlossning faktiskt har ägt rum och det finns inga rapporter om personskador.
”Inga skott avlossades”, konstaterar New York-polisens chef för speciella insatser Harry Wedin, på Twitter.
Evakueringen beskrivs som en försiktighetsåtgärd. Förutom skärrade resenärer ledde den till stora förseningar i flygtrafiken. Hårdast drabbades American Airlines som är den största användaren av Terminal 8 på JFK. Även Finnair flyger till Terminal 8 från Helsingfors, men Finnairs avgång hade lyft ett par timmar innan larmet kom.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.