Austrian till Los Angeles 2017

Austrian_Airlines,_Boeing_777-200_OE-LPD_'myAustrian'_NRT_(25962009422)
Austrian ska börja flyga till Los Angeles under 2017. Kanske med Boeing 777.

Trots överkapacitet på den nordamerikanska marknaden planerar Austrian Airlines en ny linje från Wien till Los Angeles med start 2017.Den 14 mars i år kom SAS tillbaka till Los Angeles efter nästan 24 års uppehåll med en direktlinje från Stockholm-Arlanda. Nu har Star Alliance partnern Austrian Airlines också upptäckt Los Angeles. Austrian kommer under 2017 att öppna en ny rutt från Wien till Los Angeles med sex flygningar per vecka. För Austrian är det dock inte aktuellt att komma tillbaka till den amerikanska västkusten, det österriska flygbolaget har nämligen aldrig flugit till västra USA tidigare.

”Vi tror att det finns potential för denna linje eftersom det inte finns någon direkt konkurrens från Wien till Los Angeles”, säger Austrians Vd Kay Kratky till Air Transport World.

Idag flyger Austrian till New York-JFK, Newark, Miami, Chicago och Boston i USA. Dock måste kapaciteten på någon av linjerna skäras ner. Detta för att Austrians långdistansflotta är redan fullt utnyttjad och man har inga planer på att förstärka flottan i nuläget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.