Norwegian lägger ner Boston-rutter

Norwegian_Long_Haul,_Boeing_787-8_Dreamliner,_EI-LND_(18384397813)
Norwegian Boeing 787.

Från vintertrafikprogrammet slutar Norwegian att flyga till Boston från Köpenhamn och Oslo. Detta gör att SAS blir ensamt bolag på linjen till Köpenhamn.Norwegian har en enorm tillväxt och ständigt ökade passagerarsiffror samt bra beläggning på flygen. I juli låg kabinfaktorn på imponerande 94,6 procent, men det är inte alla linjer som blir framgångar. Norwegians linjer till Boston från Köpenhamn och Oslo har inte levt upp till förväntningarna och från och med vintertidtabellen läggs linjerna ned. Linjerna öppnades så sent som i våras, men stoppas alltså redan. Enligt Norwegian startade man linjen från Köpenhamn som en sommarlinje och det innebär att linjen kan komma tillbaka under 2017. Det är dock inte troligt.

Norwegian ska fortsätta att flyga från London Gatwick till Boston med Boeing 787 fem gånger i veckan. Oslo-Boston trafikerades med en avgång per vecka och Köpenhamn med två avgångar i veckan.

Att Norwegian lämnar Köpenhamn-Boston ger SAS monopol på linjen. SAS flyger idag dagligen med en inhyrd Boeing 737 från Privatair med plats för 86 passagerare. SAS kommer dock inte att utöka kapaciteten eller avgångar på linjen efter Norwegians uttåg från linjen enligt check-in.dk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.