Juli- rekord för Swedavias flygplatser

Exif_JPEG_422
Visby flygplats växte med 20 procent under juli jämfört med samma månad 2015.

Under juli månad ökade antalet passagerare med sex procent på Swedavias flygplatser och antalet passagerare var rekordstort. Både in- och utrikestrafiken har ökat antalet passagerare under juli och hittills i år har 22,5 miljoner passagerare rest till eller från någon av Swedavias tio flygplatser.

Totalt reste knappt 3,6 miljoner passagerare till eller från Swedavias flygplatser under juli, vilket alltså är en ökning med sex procent jämfört med juli i fjol och den högsta noteringen någonsin för en enskild månad.

  • Vill du se utförlig statistik över alla Swedavias flygplatser tryck här.

2,7 miljoner passagerare reste utrikes under juli, även det en ökning med 6 procent jämfört med motsvarande period förra året. Juli-statistiken för inrikestrafiken visar en ökning med 7 procent jämfört med juli 2015. 887 000 passagerare reste inrikes till eller från Swedavias flygplatser under månaden.

Det totala antalet passagerare under årets sju första månader uppgår till 22 508 000, vilket motsvarar en ökning på 5 procent jämfört med samma period förra året.

För Swedavias två största flygplatser innebar resandet i juli nya passagerarrekord. 2,4 miljoner  passagerare reste till eller från Stockholm Arlanda Airport under juli, vilket är den högsta noteringen någonsin för en juli-månad på landets största flygplats och en ökning med 7 procent jämfört med juli förra året. På Göteborg Landvetter Airport noterades 620 000 passagerare i juli, vilket är det högsta antalet passagerare under en enskild månad i flygplatsens historia. Ökningen jämfört med juli i fjol är 5 procent.

Även Visby Airport, som under juli månad ökade med 20 procent jämfört med juli 2015, noterade rekord med 77 000 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.