SAS-all time high i juli

LN-RGH_SAS_Scandinavian_Airlines_Boeing_737-86N_takeoff_from_Polderbaan,_Schiphol_(AMS_-_EHAM)_at_sunset,_pic2
SAS Boeing 737-800.

SAS reguljära trafik ökade med 10,4 procent i juli. Bolagets kabinfaktor steg samtidigt till 89,3 procent, en ökning med en procentenhet jämfört med ett år tidigare. Det är all time high för SAS som aldrig tidigare haft en kabinfaktor så hög för en enskild månad. SAS var Europas punktligaste bolag i juli med en ankomstpunktlighet på 91,5 procent. Totalt 2,7 miljoner reste med SAS under juli i år, en ökning med 5,9 procent jämfört med juli 2015.

Tillväxten var störst på långdistanslinjerna till och från Asien och USA där över 185.000 resenärer flög med SAS.

”Trafiktalen för juli är solida och visar att vårt erbjudande är både attraktivt och konkurrenskraftigt. Det är speciellt glädjande att gensvaret på vårt utökade långdistanserbjudande och fritidsorienterade linjer i Europa varit så starkt”, skriver SAS vd Rickard Gustafson i en kommentar.

Yielden (passagerarintäkterna delat med betalda passagerarkilometer)  var dock  1 procent lägre än i juli i fjol.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.