Eskilstuna kan bli storflygplats

Eskilstuna-Kjula_flygplats_-_Flygtorn1.jpg
Eskilstuna flygplats kan komma att bli en storflygplats.
En av Sveriges största resebyråer visar intresse för att storsatsa på Eskilstuna flygplats. Enligt planerna ska flygplatsen byggas ut och ambulansflyget ska få sällskap av passagerarflyg inom tre år.

”Nu krokar kommunen arm med privata aktörer som har sett att här finns det potential för den här flygplatsen, säger Mikael Jonsson, flygplatschef på Eskilstuna flygplats till ekuriren.se.

Det ska handla om resebyrån Resevaruhuset som nu vill titta närmare på möjligheterna på att utveckla dagens flygplats till en fullt utbyggd kommersiell flygplats som ska kunna hantera både passagerare och frakt.

Resevaruhuset och Eskilstuna flygplats har tecknat ett avtal om att resebyrån ska undersöka möjligheterna för en eventuell utbyggnad av flygplatsen. Resevaruhusets Vd Jonas Gustafson säger att Eskilstunas flygplats har ett perfekt geografiskt läge.

”Flygplatsens geografiska läge är oslagbart i alla hänseenden med tanke på att man kan dra in spår från Svealandsbanan. Det finns ingen annan flygplats så nära Stockholm som har de här möjligheterna att erbjuda logistikmässigt, vilket gör att det blir en högst intressant hub att utveckla i förhållande till kanske Skavsta och Västerås”.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.