Dataproblem hos Delta

Delta_Air_Lines_New_Livery_Boeing_757-232_with_Winglets_N703TW_(1850694316)
Delta Air Lines Boeing 757.

Det näst största amerikanska flygbolaget Delta Air Lines har sedan i början av veckan haft ett omfattande datahaveri som har lett till att över 1 600 flygningar har blivit inställda. På måndagen blev det helt stopp för alla Deltas flygningar mellan 02.30 till 08.40 amerikansk östkust-tid. Detta berodde på datafelet som innebar att inga flyg kund lyfta och man kom heller inte åt avgång- och ankomsttider. Delta stoppade incheckningen av alla sina passagerare över hela världen efter detta och först vid 08.40-tiden (amerikansk östkust-tid) började man checka in passagerare igen och en del av flygtrafiken kunde återupptas.

”När Delta inte flyger planen så är det inte bara passagerarna som inte kommer till sina destinationer, utan inte heller besättningen kommer dit det är planerat att den ska vara”, säger Deltas operativa chef Gil West i ett uttalande.

Deltas datahaveri sker en dryg vecka efter att det amerikanska lågprisflygbolaget Southwest Airlines haft problem med sitt reservationssystem som låg nere i nästan ett dygn.

Deltas flygningar till Köpenhamn och Stockholm från New York har endast drabbats av små förseningar. Det är oklart när Delta kan flyga som vanligt igen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.