Skavsta fortsätter att växa

StockholmSkavsta2004
Stockholm Skavsta flygplats.

Stockholm Skavsta flygplats fortsätter att växa under första halvåret 2016. Statistiken för januari–juni visar en ökning med 143 000 passagerare, vilket motsvarar en ökning på 18 procent. Även julis siffror har en rejäl ökning på 12 procent.

Ett av de främsta bidragen till ökningen är att Wizz Air öppnade fem nya rutter under 2015, och flygbolaget trafikerar nu 12 destinationer från Stockholm Skavsta. Även Ryanair har ökat frekvensen på trafiken vilket bidrar till de positiva siffrorna. Totalt har flygrörelserna ökat med 18 procent. Högre beläggning på flygen har ytterligare bidragit till ökningen.

”Vi är mycket nöjda med vad som verkar vara en stabilisering av fortsatt tillväxt, vilken kommer att ta vår passagerarnivå tillbaka till 2 miljoner i år. Mycket återstår att göra, men dessa siffror visar en uppmuntrande utveckling”, säger Peter Steinmetz, VD Stockholm Skavsta flygplats.

Stockholm Skavsta flygplats satsar tillsammans med ägaren Airports Worldwide stort inför framtiden och har flera stora infrastrukturprojekt igång. Förra året fick landningsbanan ny beläggning och tidigare i år fick flygplatsen besked från EU-kommissionen om att man ska stötta ”Skavsta 2.0” med 25 miljoner kronor.

Dessutom har flygplatsen fått beskedet att EU-kommissionen kommer att stötta projektet ”Skavsta 2.0” med 25 MKR, vilket är ett flygplatsprojekt för förbättrad infrastruktur för avgående flyg och som drivs tillsammans med Nyköpings kommun med stöd av Regionförbundet Sörmland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.