DAT lämnar McDonnell Douglas

FIFA_OY-RUE
OY-RUE i en speciell FIFA målning som bars under 2013 och 2014.

Det danska flygbolaget DAT (Danish Air Transport) ska sälja sin sista McDonnell Douglas MD-83. Det är individen OY-RUE som ska säljas och den har varit hos DAT sedan 2010. OY-RUE har bland annat flugit en jorden runt flygning under 2013 med DAT. Idag flyger OY-RUE med bas i Köpenhamn för Norwegian till flera europeiska destinationer, bland annat Krakow, Dublin och Helsingfors. MD-83:an har ett år kvar till nästa stora service check väntar och DAT vill sälja OY-RUE innan för att slippa ställa flygplanet på marken samt att man slipper en stor utgift.

OY-RUE leverardes 1990 till Airtours International och har sedan dess flugit för Sunways, Spanair och AOM Airlines. Idag finns det 32 flygbolag som flyger med någon av MD-80 familjens flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.