Finnair med fler passagerare i juli

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finnair Airbus A320.

I juli ökade Finnairs totala kapacitet mätt i ”tillgängliga sätes kilometer” med 9,2 procent och trafiken mätt i intäkter per passagerarkilometer ökade med 8,6 procent jämfört med föregående år. Trots den starka tillväxten hölls kabinfaktorn på 88,7 procent jämfört med 89,1 i juli förra året. Finnair hade en punktlighet på 85,6 procent i juli jämfört med 89,3 samma period förra året.

Kapaciteten i Finnairs största trafikområde, Asien, ökade med 13 procent i juli främst genom de nya linjerna till Fukukoka och Guangzhou. Kapaciteten på de amerikanska linjerna ökade med nästan 25 procent tack vare fler avgångar till Chicago.

Europatrafiken ökade med fyra procent, men noterbart är att inrikestrafiken minskade med 16,4 procent. Främsta anledning till detta är att Finnair fick ställa in många avgångar till Rovaniemi på grund av renovering av start- och landningsbanan.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.