BRA ATR fick återvända efter motorfel

20160321_133044
BRA ATR 72.

En ATR 72-500 från BRA hade lyft från Ängelholm/Helsingborg Airport under förra tisdagen, men fick under stigningen till marschhöjd motorfel. En av Pratt & Whitney motorerna stannade en kort stund och piloterna bestämde sig för att återvända till Ängelholm istället för att fortsätta den planerade flygningen till Stockholm Bromma.

Enligt Torbjörn Gregorioff, flygbolagets regionchef för Ängelholm och Halmstad hade flygplanet kunnat fortsätta till Bromma på en motor men att piloterna tog det säkra före det osäkra. Under fredagen genomfördes en testflygning av planet SE-MDA, det är dock oklart hur testflygningen gick i skrivande stund.

Passagerna blev ombokade till BRAs flygningar från Malmö samma dag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.