SAS nya uniformer möter redan motstånd

SK-Uniform2
Här syns en del av de nya uniformerna som SAS anställda får i september. Bild: Scandinavian Traveler

SAS kabinpersonal och piloter får nya uniformer i höst. Redan nu kan man få ett smakprov på hur de nya uniformerna ser ut. När SAS fyllde 70 år den första augusti blev det inga större arrangemang. Men när bolaget firar sin första flygning i september kommer 8 000 SAS anställda få nya uniformer och arbetskläder. Piloter, flygvärdinnor och stewards får alltså nya uniformer, men även en del av markpersonalen kommer att få nya arbetskläder.

”Håll ett extra öga på vår personal i September när vi firar SAS första flygning genom att införa helt nya uniformer”, säger SAS vd Rickard Gustafson i augusti upplagan av bolagets tidning Scandinavian Traveler.

Dock har de nya uniformerna redan mött på motstånd. En grupp svenska flygvärdinnor har startat ett upprop om att stoppa de nya uniformerna då passformer och snitt inte är bra enligt flygvärdinnorna. Just nu har drygt 100 flygvärdinnor/flygvärdar skrivit på uppropet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.