Ryanair drar ner på Göteborg

Ryanair_737-800_at_Gothenburg

I dagsläget har Ryanair 18 avgångar från Göteborgs Landvetter till London Stansted varje vecka. Men från och med vintertidtabellen kommer det bara att gå nio flyg i veckan. Anledningen är att Swedavia höjer avgifterna för Ryanair. I ett pressmeddelande förklarar Ryanairs kommunikationechef Robin Kiely orsaken bakom beslutet:

”Vi beklagar Swedavias beslut att höja avgifterna på Göteborgs flygplats, vilket innebär att vår rutt Göteborg-London Stansted kommer att reduceras med 50 procent”.

Han fortsätter också med att informera om att Ryanair är öppna för att diskutera möjligheterna för eventuella framtida tillväxter i Göteborg med Swedavia i ledningen. Men bara om flygplatsavgifterna reduceras till konkurrenskraftiga nivåer. Ryanairs veckoavgångar från Göteborg till Alicante, Malaga och Warszawa kommer att fortsätta som vanligt. Dessa destinationer har avgångar två gånger i veckan.

 

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.