Qatar köper mer av British Airways

BN-HG283_iagqat_G_20150305071234
Qatar Airways utökar sin ägarandel i IAG.

Qatar Airways har utökat sitt ägarskap av British Airways och resterande medlemmar i IAG (International Airlines Group). Qatar har köpt ytterligare fyra procent av IAG och äger nu 20 procent av gruppen.

”Den senaste tidens utvärdering av en av världens ledande flygkoncerner har gett vad vi tror är en attraktiv möjlighet att öka vårt ägande i IAG”, sade han. ”Vi fortsätter att stödja  IAGs strategi och ledning och vi har inte för avsikt att öka vår ägandedel ytterligare om det inte blir väsentliga förändringar av den nuvarande situationen, ” säger Akbar Al Baker Qatar Airways VD.

IAG-gruppen består av flygbolagen British Airways, irländska Aer Lingus samt de spanska flygbolagen Vueling och Iberia.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.